Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР розповіли подробиці евакуації українців із Лівану


30 українських громадян, серед яких 21 жінка та 9 дітей, були евакуйовані з Лівану та прибули до Польщі, звідки вирушать в Україну, кажуть у ГУР
30 українських громадян, серед яких 21 жінка та 9 дітей, були евакуйовані з Лівану та прибули до Польщі, звідки вирушать в Україну, кажуть у ГУР

30 українських громадян, серед яких 21 жінка та 9 дітей, були евакуйовані з Лівану і прибули до Польщі, звідки вирушать в Україну, йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони.

«Висловлюємо вдячність компанії SkyUp Airlines, яка надала літак для перевезення українців. Наші співвітчизники, серед яких 21 жінка та дев’ятеро дітей, вже прибули до Жешува, Польща, та перебувають у безпеці. Їх зустріли українські консули та представники ГУР МОУ – евакуйованим надають всю необхідну допомогу та забезпечують їхній супровід до нашої держави», – кажуть у пресслужбі відомства.

У ГУР зазначили, що «Україна стала однією з перших у світі, хто успішно здійснив евакуацію своїх громадян з Лівану».

Там додали, що «триває робота щодо можливості подальшої евакуації інших українців, які виявляють бажання залишити ліванську територію».

Громадянам, які бажають залишити Ліван згідно з рекомендаціями МЗС, необхідно звернутися до посольства України в Ліванській Республіці за номером телефону (+961) 5921668 або адресою електронної пошти: emb_lb@mfa.gov.ua. Також можна звертатися на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57 чи адресу електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Раніше у Міністерстві закордонних справ рекомендували українцям наразі утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю і залишити територію Лівану до «стабілізації безпекової ситуації».

У суботу ввечері, 3 серпня, президент Володимир Зеленський повідомив, що через загострення ситуації на Близькому Сході Україна організувала евакуацію з небезпечних районів Лівану 30 громадян.

Форум

XS
SM
MD
LG