Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР уточнили, що уразили чотири російські катери в Криму, з них два – знищені


«Вказані засоби окупанти використовували для логістики і патрулювання акваторії поблизу тимчасово окупованого півострова», – заявили в розвідці
«Вказані засоби окупанти використовували для логістики і патрулювання акваторії поблизу тимчасово окупованого півострова», – заявили в розвідці

Головне управління розвідки Міністерства оборони України уточнило, що під час операції в окупованому Криму в ніч на 30 травня було уражено чотири російські катери «Тунець», зокрема два з них знищені, як повідомляли раніше.

«Згідно з уточненими даними, внаслідок місії ГУР МО України спецпризначенці Group 13 знищили у Криму два ворожі катери КС-701 «Тунець» й уразили ще два судна такого ж типу. Тож загалом втрати держави-агресора Росії від атаки українськими ударними морськими дронами Magura V5 склали чотири швидкісні транспортно-десантні катери КС-701 «Тунець», – йдеться в повідомленні.

У ГУР не уточнили, яких саме пошкоджень зазнали два інші катери.

«Вказані засоби окупанти використовували для логістики і патрулювання акваторії поблизу тимчасово окупованого півострова», – заявили в розвідці.

Міноборони РФ втрат не підтверджувало.

«Тунець» – дизельний катер з алюмінієвим корпусом. Довжина – 8,8 метрів, ширина – 2,5 метра, пасажиромісткість – до шести осіб. Такі катери переважно перебувають у використанні російських прикордонників і МНС.

Далекобійна зброя ЗСУ знищує аеродроми та ППО Росії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:20:30 0:00

Як повідомляв кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, на сході окупованого Криму в Керчі вночі було чути канонаду. За даними Суспільного мовника, в місті було чути не менше шести вибухів, від яких тремтіли вікна в будинку. Телеграм-канал ASTRA писав про 20 вибухів.

Як стверджує голова підконтрольного Росії Мінтрансу Криму Микола Лукашенко, два пороми, автомобільний і залізничний, були пошкоджені уламками збитих ракет.

Міноборони РФ заявило про знищення восьми ракет над Азовським морем і такої ж кількості дронів над Чорним. Також стверджується, що російські військові нібито знищили два безекіпажні катери, які прямували в напрямку півострова.

Форум

XS
SM
MD
LG