Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР підтвердили ураження трьох військових гелікоптерів на території РФ


Російський вертоліт Мі-28 після падіння, на полігоні «Дубровичі» поблизу Рязані, Росія, 2 серпня 2015 року. Фото ілюстративне
Російський вертоліт Мі-28 після падіння, на полігоні «Дубровичі» поблизу Рязані, Росія, 2 серпня 2015 року. Фото ілюстративне

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України підтвердили інформацію про ураження трьох гелікоптерів армії РФ. Про це повідомила пресслужба відомства 27 липня.

За даними розвідки, 24 липня на аеродромі «Кряж» у місті Самара РФ згорів військовий багатоцільовий гелікоптер Мі-8.

«Кількома днями раніше, 21 липня 2024 року, у населеному пункті Томіліно під Москвою вогневого ураження зазнали ще два вертольоти держави-агресора – ударний Мі-28 та багатоцільовий Ка-226», – йдеться у дописі.

Зазначено, що вказані два борти були розташовані на території російського «Національного центру гелікоптеробудування Міль і Камов».

Знищені та уражені російські вертольоти війська РФ використовували у війні проти України, кажуть у ГУР.

Раніше цього тижня російський військовий вертоліт Мі-28 зазнав аварії в Жиздринському районі Калузької області, тоді екіпаж повітряного судна загинув.

За даними Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок 27 липня російська армія втратила 326 гелікоптерів від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Форум

XS
SM
MD
LG