Доступність посилання

ТОП новини

ГУР повідомляє про операцію на острові Зміїний


«Виявлено та вилучено зразки озброєння та техніки противника.., особисті документи військових РФ, електронні носії інформації»
«Виявлено та вилучено зразки озброєння та техніки противника.., особисті документи військових РФ, електронні носії інформації»

Українські військові у ході операції провели роботи з дослідження й розмінування території та підземних укріплень острова Зміїний, повідомляє у фейсбуці Головне управління розвідки Міністерства оборони.

«Виявлено та вилучено зразки озброєння та техніки противника. Зокрема, систем наведення та керування, БПЛА Орлан-10, системи ПЗРК, гранатомети, вогнемети, стрілецьке озброєння, журнали ведення бойових дій, особисті документи військових РФ, електронні носії інформації», – йдеться у повідомленні.

У ГУР також додали, що на острові встановлено український прапор замість російського «триколору».

Минулого тижня повідомлялося, що російські війська атакують острів Зміїний.

Острів Зміїний у Чорному морі перебував під тимчасовою російською окупацією, починаючи з нападу РФ у перші дні повномасштабної війни. 30 червня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що російські військові залишили острів.

Міноборони Росії підтвердило виведення своїх військових зі Зміїного і назвало його «кроком доброї волі». Таке пояснення російськими військовими своїх дій викликало кепкування з боку українських користувачів соцмереж.

4 липня на острові Зміїний встановили прапор України.

XS
SM
MD
LG