Доступність посилання

ТОП новини

П’ятий громадянин Індії загинув, воюючи в Україні на боці Росії – ЗМІ


Індійський солдат загинув у боях на боці російських військ в Україні, повідомив у понеділок один із його родичів, це п’ята підтверджена смерть громадянина Індії під час війни РФ проти України повідомляють західні медіа.

22-річний Раві Моун поїхав до Росії в січні після того, як агент пообіцяв йому роботу на транспорті, повідомив AFP по телефону його брат Аджай.

Але згодом він пройшов військове, і в березні він був змушений приєднатися до бойових дій на кордоні з Україною.

«Після втрати зв’язку з ним я звернувся до посольства Індії в Москві, і вони повідомили нам, що мій брат помер», — сказав Аджай, додавши, що посольство попросило родину надіслати зразки ДНК для ідентифікації тіла Моуна.

Коли він помер, невідомо.

За даними Reuters, востаннє рідні розмовляли з Моуном 12 березня.

Раніше цього місяця після зустрічі у Москві індійського прем’єр-міністра Нарендри Моді з президентом РФ Володимиром Путіним повідомлялося, що Росія вирішила звільнити всіх громадян Індії, які підписали контракт із Міноборони РФ.

Міністерство закордонних справ Індії минулого тижня заявило, що уряд продовжує працювати з російською владою, щоб повернути близько 50 індійців, які воюють разом з російською армією.

У травні Центральне бюро розслідувань (CBI) Індії затримало чотирьох людей за підозрою в причетності до вербування місцевих чоловіків до російської армії.

У лютому 2024 року влада Індії повідомила, що намагається повернути додому близько 20 громадян країни, які застрягли в російській армії. AFP пише, що вони могли потрапити до Росії як «армійські помічники». За даними видання, кільком громадянам Індії нібито пропонували працювати прибиральниками зруйнованих будівель, проте після приїзду їм «видали зброю».

За даними медіа, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, ймовірно, відвідає Україну в серпні. Це буде його перший візит в Україну з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Форум

XS
SM
MD
LG