Доступність посилання

ТОП новини

У Греції заарештували двох чоловіків, причетних до розпалювання лісових пожеж


Греція через посуху та аномально високі температури потерпає від лісових пожеж
Греція через посуху та аномально високі температури потерпає від лісових пожеж

У Греції 26 серпня заарештували двох чоловіків за навмисне розпалювання лісових пожеж, у той час коли пожежники борються з вогнем, який, як вважають, вже став причиною загибелі 21 людини, повідомляє AP.

Відомо, що одного чоловіка заарештували за навмисний підпал сухої трави в районі Карістос на острові Еввія. Пожежна служба повідомила, що чоловік зізнався в причетності до ще чотирьох пожеж у цьому районі у липні та серпні.

Другого чоловіка заарештували в районі міста Лариса, також нібито за навмисне підпалювання сухої рослинності. В обох випадках справи направлено в судові органи.

Офіційні особи заявили, що причиною кількох пожеж у Греції за останній тиждень є підпал, хоча й досі незрозуміло, що спровокувало найбільші пожежі в країні, зокрема в північно-східному регіоні Еврос та біля міста Александруполіс, де сталися майже всі смертельні випадки.

«Деякі... палії підпалюють, ставлячи під загрозу ліси, приватну власність і передусім людські життя», – заявив міністр із питань кліматичної кризи та цивільного захисту Вассіліс Кікіліас.

«Те, що відбувається, є не просто неприйнятним, а підлим та злочинним», – додав урядовець.

Греція через посуху та аномально високі температури потерпає від лісових пожеж. У певних регіонах, зокрема на острові Родос, виникла катастрофічна ситуація, яка призвела до евакуації місцевого населення та туристів із зони лиха.

XS
SM
MD
LG