Доступність посилання

ТОП новини

САП обіцяє оскаржити рішення ВАКС про скасування підозри екснардепу Грановському


У грудні 2022 року ВАКС заочно обрав запобіжний захід колишньому народному депутату у справі про злочинну схему зловживань Одеському припортовому заводі
У грудні 2022 року ВАКС заочно обрав запобіжний захід колишньому народному депутату у справі про злочинну схему зловживань Одеському припортовому заводі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не погоджується з рішенням слідчого судді Вищого антикорупційного суд, яким скасовано підозру народному депутату України VIII скликання і збирається його оскаржити, йдеться у повідомленні пресслужби САП 22 серпня.

Прокурор САП вважає, що зібрані у межах досудового розслідування докази свідчать про причетність особи до організації злочинної схеми, реалізація якої під час продажу мінеральних добрив завдала збитків АТ «Одеський припортовий завод»(99,57 % належать державі) у сумі 93,3 мільйона гривень.

Відомство не називає імені фігуранта справи, але з матеріалів справи зрозуміло, що йдеться про Олександра Грановського.

У грудні 2022 року ВАКС заочно обрав запобіжний захід колишньому народному депутату у справі про злочинну схему зловживань Одеському припортовому заводі.

Читайте також: У Венедіктової можуть затягувати розслідування, в якому вивчають ймовірну участь Грановського – «Схеми»

За даними слідства, з березня по грудень 2015 року народний депутат спільно з довіреною особою організував схему, за якою «Одеський припортовий завод» продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових.

За угодами, компанія нібито перепродавала добрива іноземним покупцям, але натомість їх постачав безпосередньо ОПЗ. Окрім колишнього парламентаря, підозрюваними є його довірена особа, двоє посадовців заводу та власник іноземної компанії.

Олександр Грановський перебуває за межами України. Виїхав, за даними «Схем» (проєкт Радіо Свобода), ще наприкінці 2019 року. Раніше він заперечував причетність до можливих порушень.

Форум

XS
SM
MD
LG