Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: завтра графіки відключень діятимуть чотири години


Графіки будуть застосовувати з 18:00 до 22:00.
Графіки будуть застосовувати з 18:00 до 22:00.

Компанія«Укренерго» заявила, що завтра, 14 червня, графіки відключень електрики діятимуть чотири години.

Як повідомляє пресслужба компанії в телеграмі, їх будуть застосовувати з 18:00 до 22:00.

В «Укренерго» кажуть, що енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують 80% електроенергії для своїх потреб, не буде обмежуватись.

Читайте також: «Енергоатом»: найближчими днями у ремонт виведуть енергоблок, можливе збільшення дефіциту в енергосистемі

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. За даними «Укренерго», вимушені відключення електроенергії – наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак РФ на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Форум

XS
SM
MD
LG