Доступність посилання

ТОП новини

Мер Нової Каховки розповів про наслідки підриву Каховської ГЕС


«Перша вулиця міста, яка розташована вздовж берега, вона на цей час вже затоплена. За нею починається житловий район», – каже Володимир Коваленко
«Перша вулиця міста, яка розташована вздовж берега, вона на цей час вже затоплена. За нею починається житловий район», – каже Володимир Коваленко

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко розповів, що вода, яка прибуває в місто через прорив Каховської ГЕС, вже затопила нижню частину берега, зоопарк «Казкова діброва», літній кінотеатр, паркову зону, стадіони. Про це він заявив в коментарі проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя».

«Перша вулиця міста, яка розташована вздовж берега, вона на цей час вже затоплена. За нею починається житловий район. Стара частина міста, двоповерхові й триповерхові фінські будиночки, в тому числі, які належать до памʼятників архітектури», – каже Коваленко, посилаючись на свідчення місцевих жителів, які він отримує.

За його словами, згідно з розрахунками 40-50-річної давнини, при таких руйнаціях, вода почне спадати на 6 добу.

«Каховська ГЕС фактично знищена, мені навіть важко уявити, чи можливо з нею буде в мирний час щось зробити. Руйнації такого масштабу, що води вийде багато і затоплення будуть, особливо старої частини міста», – сказав Коваленко.

В «Укргідроенерго» заявили, що через підрив Каховська ГЕС зруйнована повністю. Водночас в ефірі Радіо Свобода речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк казала, що не вся дамба зруйнована, але є суттєві пошкодження.

Читайте також: За фактом підриву Каховської ГЕС відкрито справу про екоцид – ОГП

Українська влада оголосила про евакуацію з небезпечних районів Херсонщини. Як повідомив в ефірі Радіо Свобода речник Херсонської ОВА, на правобережжі Херсонської області через загрозу затоплення евакуюють близько 16 тисяч людей.

У лютому минулого року російські військові захопили головну будівлю Північно-Кримського каналу та Каховську ГЕС у Херсонській області.

XS
SM
MD
LG