Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті від початку доби було 57 зіткнень, найгарячіший – Курахівський напрямок


Українські військові на Донеччині, 22 вересня 2024 року
Українські військові на Донеччині, 22 вересня 2024 року

На фронті від початку доби станом на 16:00 зафіксовано 57 бойових зіткнень, найбільш напружена ситуація – на Курахівському напрямку, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

«Найгарячіший сьогодні Курахівський напрямок – 12 разів ворог атакував поблизу населених пунктів Цукурине, Георгіївка, Курахове, Костянтинівка і Катеринівка. Вісім боїв завершено, чотири – продовжуються. На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 11 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Миколаївка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове. Сили оборони стримують натиск противника та відбили вісім атак, три боєзіткнення – досі тривають», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними Генштабу, бойові зіткнення відбувалися на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Краматорському, Торецькому, Времівському, Оріхівському напрямках.

«Від цинічних обстрілів із території Російської Федерації продовжують потерпати прикордонні населені пункти Сумської і Чернігівської областей… Також за сьогодні на Курську область (Росії – ред.) противник здійснив п’ять авіаударів, скинувши дев’ять КАБів», – повідомили у командуванні.

Раніше сьогодні в оперативно-стратегічному угрупованні військ «Хортиця» підтвердили виведення українських підрозділів із Вугледара «з метою збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій».

В ОСУВ «Хортиця» констатували, що, попри численні втрати унаслідок тривалих боїв, сили РФ не полишили спроб захопити Вугледар.

Очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін вранці 1 жовтня в ефірі телемарафону повідомив про бої майже в центрі Вугледара, в самому місті залишається 107 мирних жителів. Увечері 1 жовтня проєкт DeepState заявив, що російські війська окупували місто.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті 2 жовтня пишуть, що сили РФ, ймовірно, захопили Вугледар, але це навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області.

Форум

XS
SM
MD
LG