Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: від початку доби найбільше боєзіткнень було на Курахівському напрямку


Українські військовослужбовці 59-ї бригади їдуть на танку Т-72 в Донецькій області, 9 червня 2024 року
Українські військовослужбовці 59-ї бригади їдуть на танку Т-72 в Донецькій області, 9 червня 2024 року

Від початку нинішньої доби на фронті вже відбулося 37 бойових зіткнень, найбільше – на Курахівському напрямку, повідомив український Генштаб вранці 13 червня.

«Ворог наростив зусилля і намагається прорвати нашу оборону в районах Красногорівки, Георгіївки і Парасковіївки (на Курахівському напрямку – ред.). П’ять ворожих атак нашими воїнами успішно відбито. Сім штурмових дій ще тривають. Ситуація під контролем Сил оборони», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, тривають бої на Куп’янському напрямку – неподалік Синьківки і Петропавлівки.

«На Краматорському напрямку від початку доби відбулося вже п’ять бойових зіткнень. Три атаки російських окупантів успішно відбито в районі Андріївки. Два боєзіткнення тривають поблизу Іванівського. Ситуація напружена. За сьогодні на Покровському напрямку ворог здійснив вже вісім спроб атакувати позиції наших захисників. Шість атак поблизу Новоселівки Першої і Новоолександрівки відбито. Тривають бої поблизу Калинового», – йдеться у зведенні.

Крім того, як повідомили у командуванні, на Оріхівському напрямку російські війська двічі намагалися витіснити українські сили із займаних позицій поблизу Малої Токмачки, там триває бій.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 12 червня зазначив, що основні зусилля війська Росії зосередили на Покровському і Курахівському напрямках, де зібрали найбільшу кількість своїх штурмових підрозділів. За його словами, російська армія намагається захопити населені пункти Часів Яр, Кліщіївку і Калинівку для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Словʼянська.

В Інституті вивчення війни (ISW) зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Форум

XS
SM
MD
LG