Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: найбільша інтенсивність зіткнень на фронті – на Покровському і Харківському напрямках


Українські військові на Донеччині, 21 травня 2024 року
Українські військові на Донеччині, 21 травня 2024 року

На фронті від початку доби відбулося 66 бойових зіткнень, найбільша інтенсивність зберігається на Покровському і Харківському напрямках, повідомив у зведенні станом на 17:00 27 травня український Генштаб.

За даними Генштабу, зокрема, на Харківському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 10. «Чотири бої продовжуються. Ситуація контрольована, українські підрозділи посилюють стійкість оборони. При цьому противник застосував уже 17 керованих авіабомб. Зокрема, нових ударів КАБами зазнали Вовчанськ, Липці та Старий Салтів», – йдеться в повідомленні.

На Покровському напрямку, кажуть у командуванні, кількість російських штурмових дій із початку доби зросла до 16.

«Також ворог концентрує удари під Часовим Яром», – зазначили у Генштабі.

У командуванні додали, що українські війська «виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Для підсилення оборони вживаються всі необхідні заходи й оперативно ухвалюються рішення».

24 травня у Генштабі повідомили, що українські війська зупинили сили РФ на півночі Харківщини. Президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення заявив, що українським військовим «вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти».

За словами Зеленського, втрати російської армії при спробі прориву в Харківській області, яка розпочалася близько двох тижнів тому, становили вісім російських військових на одного українського. Росія втрати не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG