Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за добу було 71 бойове зіткнення


Українські військові у Запорізькій області, 12 лютого 2024 року
Українські військові у Запорізькій області, 12 лютого 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 71 бойове зіткнення, повідомив український Генштаб у ранковому зведенні 14 лютого.

«Загалом ворог завдав три ракетних і 159 авіаційних ударів, здійснив 162 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені й загиблі серед цивільного населення. Руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також об’єкти критичної інфраструктури», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської і Миколаївської областей.

Читайте також: Штурмує з двох боків одразу: на що готова Росія заради захоплення Авдіївки?

У командуванні повідомили, що українські військові відбили атаки російських сил на шістьох напрямках, найбільше на Авдіївському (24) і Мар’їнському (27).

Напередодні командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомив, що на Таврійському напрямку зростає інтенсивність бойових дій.

«Кількість артилерійських обстрілів, які противник вчинив у нашій операційній зоні 12 лютого, також є найбільшим показником цьогоріч – 1267. Те саме з авіаударами – їх зафіксовано 67», – написав Тарнавський у телеграмі.

13 лютого начальник служби зв’язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач повідомив, що деякі підрозділи бригади в Авдіївці замінили іншими підрозділами ЗСУ. За його словами, сам підрозділ нині не має ресурсів, щоби втримати місто.

«У нас немає достатніх можливостей, щоб утримувати місто, але приходить підкріплення, і ми розраховуємо на дружні підрозділи... Вперше за майже два роки функціонування 110 -ї окремої механізованої бригади деякі наші підрозділи повноцінно вивели з боїв для відпочинку та ротації. Дійсно, прийшло підкріплення. Я не буду казати, що це за підрозділ. Але це потужна підтримка, нам трохи так спокійніше стало, коли вона прийшла», – сказав Сєкач.

За його словами, в Авдіївці тривають бої за місто й околиці.

Форум

XS
SM
MD
LG