Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб повідомив про 20 бойових зіткнень за добу


Українські військовослужбовці ведуть вогонь із самохідної гаубиці М109 у Донецькій області, 7 серпня 2023 року
Українські військовослужбовці ведуть вогонь із самохідної гаубиці М109 у Донецькій області, 7 серпня 2023 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 20 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

«На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області… На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області… На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка Донецької області», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, протягом минулої доби російські військові завдала вісім ракетних і 82 авіаційних удари, здійснили 76 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.

«Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зокрема й діти. Руйнувань зазнала портова інфраструктура на Одещині, житлові будинки та інша цивільна інфраструктура Харківської, Луганської, Донецької, Дніпровської та Херсонської областей», – йдеться в повідомленні.

За уточненою інформацією, сили протиповітряної оборони минулої доби знищили дві крилатих ракети Х-35/Х-59 і 16 БпЛА Shahed-136/131.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, попередили у Генштабі.

Напередодні заступниця міністра оборона Ганна Маляр повідомила, що Збройні сили України звільнили село Урожайне на Донеччині.

XS
SM
MD
LG