Доступність посилання

ТОП новини

У Генштабі повідомили про черговий масований удар РФ і понад 30 боєзіткнень на сході


Робота мінометників на фронті. Бахмутський напрямок, Донецька область, 31 травня 2023 року
Робота мінометників на фронті. Бахмутський напрямок, Донецька область, 31 травня 2023 року

Російські військові у ніч на 23 червня знову завдали масованого ракетного й авіаційного удару по Україні, застосувавши крилаті ракети Х-101/Х-555 і дрони-камікадзе типу Shahed, повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні.

Інформація щодо наслідків цієї атаки наразі уточнюється, йдеться в повідомленні.

Напередодні загарбники також завдали удару по території України, застосувавши три аеробалістичні ракети Х-47 «Кинджал», три крилаті ракети Х-22 і чотири дрони-камікадзе Shahed-136/131, нагадали в командуванні. Сили ППО збили три дрони-камікадзе.

«Крім того, ворог завдав 49 авіаційних ударів, здійснив близько 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою», – йдеться в повідомленні.

У Генштабі також повідомили, що основні зусилля війська РФ зосереджують на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках: протягом доби там відбулося понад 30 бойових зіткнень.

Раніше сьогодні влада Хмельниччини повідомила про роботу протиповітряної оборони в ніч на 23 червня. Повітряну тривогу вночі оголошували по всій території України.

Російські війська активізували удари по Україні, зокрема по Києву, від початку травня, застосовуючи при цьому ракети і безпілотники.

В американському Інституті вивчення війни зазначали, що російські війська активізували удари по всій території України, особливо в тилових районах, що «є частиною нової російської повітряної кампанії в Україні, спрямованої на зниження здатності України проводити контрнаступальні операції».

Напередодні українське командування повідомило, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на трьох напрямках: Мелітопольському, Бердянському і Лиманському.

А командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомив, що українські війська «мають успіхи» на деяких ділянках на Таврійському напрямку.

XS
SM
MD
LG