Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: за добу на фронті було понад 150 боїв, найбільше – на Покровському напрямку



Російські війська загалом атакували на дев’яти напрямках, найбільше – на Покровському.
Російські війська загалом атакували на дев’яти напрямках, найбільше – на Покровському.

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 153 бойових зіткнення, найгарячіша ситуація була на Покровському напрямку, також противник був активним на Курахівському напрямку. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

За даними штабу, за вчора сили РФ завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах удару однією ракетою та 88 авіаударів, скинувши 146 КАБів.

Агресор завдавав авіаударів у районах 40 населених пунктів Сумської, Харківської, Донецької, Запорізької області та Херсонської областей.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили дві артсистеми та станцію РЕБ.

Російські війська загалом атакували на дев’яти напрямках, найбільше – на Покровському. Тут українські захисники відбивали 28 російських штурмових дій у районах населених пунктів Воздвиженка, Миролюбівка, Новоторецьке, Миколаївка, Лисівка, Селидове, Зелене Поле, Крутий Яр та Журавка. Найбільша концентрація атак була біля Селидового.

У штабі повідомляють, що дещо менше – 25 атак – Сили оборони зупинили поблизу Цукуриного, Олександрополя, Георгіївки, Богоявленки, Катеринівки та Костянтинівки на Курахівському напрямку.

Читайте також: Війська РФ, ймовірно, загрожують Вугледару з трьох боків – розвідка Британії

За даними Інституту вивчення війни (ISW), сили РФ незначно просунулися в Торецьку та на Покровському напрямку.

Покровський напрямок на Донеччині залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останніх місяців фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Форум

XS
SM
MD
LG