Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: армія Росії шість разів намагалася штурмувати на Харківському напрямку


Ілюстраційне фото. Військовий 13-тої бригади оперативного призначення НГУ «Хартія» Іван Ляшко на Харківськоу напрямку, травень 2024 року
Ілюстраційне фото. Військовий 13-тої бригади оперативного призначення НГУ «Хартія» Іван Ляшко на Харківськоу напрямку, травень 2024 року

Ситуація на лінії фронту залишається «складною, але контрольованою», заявляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні на 22 годину 9 липня. Від початку доби на фронті зафіксували 128 бойових зіткнень.

Російські війська шість разів «намагалися штурмувати оборонні рубежі» на Харківському напрямку, біля Вовчанська, Стариці та Липців, штаб називає ситуацію контрольованою.

«На Лиманському напрямку російські війська вчинили 16 атакувальних спроб поблизу Греківки, Невського, Макіївки та Тернів. Триває три атаки в районі Макіївки. Ситуація контрольована. На Сіверському напрямку агресор провів п’ять штурмових дій. Локації бойових зіткнень в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки. Усі намагання ворога були безуспішні», – йдеться в зведенні.

Читайте також: Росія перетворює Азовське море на болото з мінами – українські науковці

Сили оборони відбили п’ять атак біля Часового Яру, Григорівки та Андріївки на Краматорському напрямку, два боєзіткнення ще тривають.

Російські війська також 14 разів намагалися вклинитися в оборону біля Північного, Південного та Нью-Йорка на Торецькому напрямку, три бої ще тривають.

«Найбільш інтенсивно атакує ворог на Покровському напрямку. Тут від початку доби відбувалося 40 штурмових дій росіян. Триває відбиття семи атак поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Новоселівка Перша, Євгенівка. Росіяни платять велику ціну за спроби просуватися на Покровському напрямку. Втрати противника з початку доби в особовому складі тут становлять: безповоротними – 99 окупантів; санітарними – 175», – заявляє командування.

Крім того, ЗСУ відбили дев’ять з 11 атак на Курахівському напрямку. П’ять боїв із дев’яти ще тривають на Времівському напрямку в районах Водяного й Урожайного.

Читайте також: Втрати Росії у війні сягнули 553 тисяч військових – Генштаб ЗСУ

«На Гуляйпільському напрямку підрозділи наших військ відбивали чотири атаки противника в напрямку Гуляйполя. Три з них завершились, ще одна – триває. На Оріхівському напрямку зазнали невдачі три спроби противника просунутись вперед біля Малої Токмачки та Новоандріївки», – додає Генштаб.

За даними оновленої карти проєкту DeepState у ніч проти 9 липня, армія РФ просунулася до села Воздвиженка на північному заході від Авдіївки, і тепер російським військам залишилося близько 5 кілометрів до траси Покровськ–Костянтинівка.

Форум

XS
SM
MD
LG