Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті минулої доби було 144 зіткнення


Українські військові поблизу Покровська на Донеччині, архівне фото
Українські військові поблизу Покровська на Донеччині, архівне фото

На фронті протягом минулої доби зафіксовано 144 бойових зіткнення, повідомив у ранковому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше атак було на Покровському напрямку, свідчать наведені дані.

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 53 атаки в районах одинадцяти різних населених пунктів. Найактивніше російські окупанти діяли поблизу Новогродівки, Миколаївки, Птичого і в бік Зеленого Поля», – йдеться в повідомленні.

Крім того, 20 разів російські сили атакували позиції українських військ на Курахівському напрямку, 15 – на Торецькому, 12 – на Краматорському, 11 – на Лиманському.

Читайте також: Telegraph: кілька факторів можуть підірвати рішучість Москви продовжувати наступ на Донбасі

Бої також тривали на Харківському, Куп’янському, Сіверському, Времівському напрямках, кажуть у Генштабі.

«На Гуляйпільському, Оріхівському і Придніпровському напрямках оперативна обстановка – без суттєвих змін. Ворог штурмових і наступальних дій не проводив. Завдав авіаударів по районах Новоандріївки, Новоданилівки, Новодарівки і П’ятихаток», – заявили в командуванні.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

19 серпня в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

У своєму звіті, оприлюдненому 22 серпня, американський Інститут вивчення війни (ISW) зазначив, що нещодавнє просування російських військ на Покровському напрямку, ймовірно, спонукало українські сили відступити з деяких позицій на південний схід від Покровська, і російські сили не змогли досягти своєї ймовірної мети – тактичного оточення українських сил у цьому районі.

Форум

XS
SM
MD
LG