Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ завдали 14 ударів по районах зосередження військ РФ та їхньої техніки – Генштаб


Українські військові завдають ударів по російських позиціях на Херсонщині, листопад 2022 року
Українські військові завдають ударів по російських позиціях на Херсонщині, листопад 2022 року

Українські військові завдали 14 ударів по районах зосередження військ РФ і їхньої техніки, повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

«Українська авіація протягом поточної доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також удар по позиціях зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили 3 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу, район зосередження артилерії та 2 склади боєприпасів окупантів», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, російські війська ведуть оборону на Куп’янському та Новопавлівському напрямках, а на Бахмутському та Авдіївському – зосереджені на наступі.

«Обстрілів з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Залізне, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області», – додають у Генштабі ЗСУ.

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, атакувавши на по всій довжині спільного кордону, а також використовуючи територію Білорусі.

Відтоді, не подолавши опір ЗСУ, вцілілі російські підрозділи на початку квітня вийшли з території Київської, Чернігівської і Сумської областей, у вересні армія України внаслідок блискавичного контрнаступу звільнила майже усю окуповану до того частину Харківщини. У листопаді ЗСУ деокупували лівобережжя Херсонщини.

XS
SM
MD
LG