Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ заявив про російські атаки у районі Нью-Йорка на Донеччині, попри повідомлення про окупацію селища


Селище Нью-Йорк після російських обстрілів, січень 2024 року
Селище Нью-Йорк після російських обстрілів, січень 2024 року

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про 21 російську атаку на Торецькому напрямку, зокрема, у районі селища Нью-Йорк – попри появу повідомлень про окупацію цього населеного пункту.

Але найбільш активно противник продовжує наступати на Покровському напрямку, де було 63 боїв.

За даними штабу, сили РФ концентрують свої зусилля неподалік населених пунктів Воздвиженка, Новогродівка, Михайлівка – тут була майже половина від загальної кількості атак.

Загалом на фронті від початку цієї доби відбулося 154 бойових зіткнення.

Народна депутатка Мар’яна Безугла в ефірі Радіо Свобода («Свобода.Live») 19 серпня заявила, що Нью-Йорк на Донеччині вже не перебуває під контролем України.

Проєкт DeepState днями підтвердив просування російських сил у Нью-Йорку. На інтерактивній карті проєкту виглядає, що цей населений пункт майже повністю окупований, DeepState повідомляє про важкі бої за Нью-Йорк.

18 серпня російські мілблогери заявили, що російські війська контролюють більшу частину Нью-Йорка (на південь від Торецька) і, можливо, захопили населений пункт. Також вони стверджували, що російські війська просунулися на північ від Журавки. Проте американський Інститут вивчення війни (ISW), який звернув увагу на ці заяви, не спостерігав візуального підтвердження жодного з цих тверджень.

Форум

XS
SM
MD
LG