Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ спробувала вклинитися в оборону ЗСУ з Очеретиного на Покровському напрямку – Генштаб


Український військовослужбовець 113-ї бригади територіальної оборони ЗСУ, сидить на ящику від боєприпасів у недобудованому бліндажі біля лінії фронту в Харківській області, Україна, 28 травня 2024 року
Український військовослужбовець 113-ї бригади територіальної оборони ЗСУ, сидить на ящику від боєприпасів у недобудованому бліндажі біля лінії фронту в Харківській області, Україна, 28 травня 2024 року

Російські війська намагаються використати перевагу в живій силі та авіапідтримку. На даний час відбулося 102 бойових зіткнення, йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 23.00 29 травня.

Найгарячішою залишається ситуація на Куп’янському і Покровському напрямках.

«На Куп’янському напрямку противник 13 разів намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Бойові дії відбувалися в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Новоєгорівка, Дружелюбівка, Степова Новоселівка, Андріївка і Невське. Втрат позицій не допущено», – повідомляють військові.

На Покровському напрямку, зазначено у повідомленні, російські війська продовжили спроби вклинитися в оборону ЗСУ з району населеного пункту Очеретине – відбито дев’ять атак, ще одна – триває. Загалом, на напрямку відбулося 23 бойових зіткнення.

За даними Генштабу, на Харківському напрямку відбулося сім бойових зіткнень – ЗСУ відбили чотири атаки сил РФ у районах села Липці і міста Вовчанськ.

«У останньому тривають бойові дії, також продовжується атака ворога біля села Стариця. Ситуація контрольована. 79 осіб склали втрати загарбників за поточну добу на цьому напрямку», – зазначили у ЗСУ.

Проєкт DeepState повідомив у ніч проти 29 травня, що армія агресора просунулась біля Уманського на заході від Авдіївки та у Старомайорському на заході від Вугледару.

У своєму звіті від 28 травня американський Інститут вивчення війни зазначив, що російські війська нещодавно здійснили чотири механізовані атаки на кількох напрямках операції в Донецькій області, щоб «перевірити реакцію України після першої хвилі наступальних зусиль Росії на півночі Харківської області».

Форум

XS
SM
MD
LG