Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: війська РФ зосереджують наступальні зусилля на Покровському та Курахівському напрямках


Військовослужбовець запускає безпілотник на позиції поблизу міста Покровськ Донецької області, Україна 20 жовтня 2024 року
Військовослужбовець запускає безпілотник на позиції поблизу міста Покровськ Донецької області, Україна 20 жовтня 2024 року

Від початку доби на фронті відбулося 122 бойових зіткнення. Російські війська зосереджують основні наступальні зусилля на Покровському та Курахівському напрямках, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ 22 жовтня.

«Основні зусилля ворог і далі прикладає на Покровському напрямку, тут, впродовж цієї доби, агресор 40 разів атакував наші позиції в районах населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Лисівка, Селидове. За попередніми підрахунками, сьогодні окупанти на цьому напрямку втратили 168 військовослужбовців вбитими та 197 – пораненими», – вказано у повідомленні.

За даними штабу, на Курахівському напрямку зафіксовано 35 атак російських військ поблизу Гірника, Новодмитрівки, Гострого, Катеринівки та Антонівки.

«На Харківському напрямку російські терористи чотири рази штурмували позиції наших підрозділів в районі Вовчанська та Стариці. Дві ворожі атаки тривають. Сьогодні українські захисники на Харківському напрямку ліквідували та поранили 72 загарбників. 12 разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку», – кажуть військові.

Також, за даними ЗСУ, російські сили наступали на Лиманському, Краматорському, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках.

Курахівський напрямок став найгарячішим упродовж минулого тижня, війська РФ наблизилися до адміністративних меж самого міста, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Особливістю театру бойових дій тут стала «клешня» – вклинення агресора в оборону ЗСУ на східному фланзі оборони Курахового. Вона почала рости з окупацією селища міського типу Гостре 21 вересня убік села Острівське.

Форум

XS
SM
MD
LG