Доступність посилання

ТОП новини

Найбільше атак армії РФ відбулося на Покровському і Курахівському напрямках – Генштаб ЗСУ


Український військовослужбовець готує снаряд до самохідної гаубиці М109Л, Донецька область, 23 червня 2024 року
Український військовослужбовець готує снаряд до самохідної гаубиці М109Л, Донецька область, 23 червня 2024 року

Російські війська продовжують штурмувати позиції Збройних сил України. Найбільше атак відбулося на Покровському і Курахівському напрямках, йдеться у зведення Генерального штабу ЗСУ станом на 16:00 5 жовтня.

«Найгарячіший сьогодні Покровський напрямок, з початку доби окупанти, за підтримки авіації, здійснили 15 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Новоторецьке, Селидове, Крутий Яр та Промінь. Сили оборони стримують натиск противника та відбили 12 атак, три боєзіткнення – досі тривають», – зазначили військові.

За даними штабу, на На Курахівському напрямку війська РФ атакували 14 разів поблизу Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Катеринівки, Костянтинівки та Антонівки. Десять боїв завершено, чотири – продовжуються.

«На Торецькому напрямку противник атакував шість разів неподалік Дачного та Торецька. Два бої завершилися без успіху для окупантів, ще чотири - продовжуються. Потерпають від авіаційних ударів ворога райони населених пунктів Диліївка та Олександро-Калинове», – йдеться у зведенні.

Також сили РФ атакували на Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Вермівському і Оріхівському напрямках. Загалом, від початку доби відбулося 67 бойових зіткнень.

Увечері 3 жовтня DeepState повідомив про просування армії Росії в межах міської межі Торецька – судячи з карти проєкту, до географічного центру міста агресору залишилося менше кілометра.

Повзуче настання росіян тут практично не зупинялося – але його в останні тижні вдалося сповільнити. На початку вересня бригада спецпризначення «Азов» навіть повідомляла про успішну контратаку в Нью-Йорку – селищі на південь від Торецька.

Форум

XS
SM
MD
LG