Доступність посилання

ТОП новини

На фронті зафіксовано 105 бойових зіткнень, найбільше на Покровському напрямку – Генштаб


Український військовослужбовець 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Збройних сил України спостерігає за небом, сидячи в машині поблизу Покровська, Донецька область, Україна, 31 серпня 2024 року
Український військовослужбовець 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Збройних сил України спостерігає за небом, сидячи в машині поблизу Покровська, Донецька область, Україна, 31 серпня 2024 року

На фронті від початку доби відбулося 105 бойових зіткнень. Найбільше атак сил РФ залишається на Покровському та Курахівському напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 12 вересня.

«На Покровському напрямку наші захисники відбивали 30 атак. Основні зусилля ворог зосередив у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Гродівки, Новотроїцького, Новогродівки, Селідового та Михайлівки», – йдеться у повідопленні.

Також на Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Костянтинівки, Українська та Георгіївки, де противник 23 рази намагався прорвати оборону ЗСУ.

«На Куп’янському напрямку зафіксовано 16 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Лозової, Синьківки, Глушківки, Стельмахівки та Андріївки. На Лиманському напрямку наші війська відбивали 11 штурмових дій окупантів в районах Макіївки, Невського, Тернів, Греківки, Дружелюбівки та Тевердохлібового та Діброви», – розповіли у штабі.

Загалом, за даними ЗСУ, війська РФ наступали на 10-ти напрямках. Водночас, у зведенні не згадується ситуація у Курській області.

11 вересня український OSINT-ресурс DeepState повідомив про погіршення ситуації на лівому (західному) фланзі українського угруповання, яке контролює частину Курської області РФ. За даними дослідників, російські військові «розпочали активні штурмові дії, переправивши бронетехніку спочатку через Сейм, а потім і через дрібніші річки». Ще один удар відбувся з Коренєво, яке втратили нещодавно, на Снагость, ідеться в повідомленні.

В Інституті вивчення війни (ISW) припустили, що російські війська можуть мати намір перерізати український виступ у Курській області, перш ніж розпочати більш організовану операцію з витіснення українських сил з російської території. Також аналітики вважають, що Росія, ймовірно, залучить більш підготовані підрозділи російського війська у цьому районі в майбутніх контратаках.

За час наступу ЗСУ в Курській області Росії Київ заявив, що отримав контроль над понад 1200 кілометрами російської території.

Форум

XS
SM
MD
LG