Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: Сили оборони відбили 32 штурми Росії на Покровському напрямку, 29 – на Курахівському


15-та бригада оперативного призначення «Кара-Даг» Нацгвардії України. Покровський напрямок, Донецька область, 5 вересня 2024 року
15-та бригада оперативного призначення «Кара-Даг» Нацгвардії України. Покровський напрямок, Донецька область, 5 вересня 2024 року

На фронті протягом доби відбулося 131 бойове зіткнення, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил у ранковому зверненні 11 вересня.

На Харківщині російські війська продовжили штурмові дії, чотири сутички відбулися в районі Вовчанська та Глибокого. 13 російських атак відбулося на Куп’янському напрямку: ЗСУ відбивали штурми біля Синьківки, Глушківки, Лозової та Петропавлівки.

Сили оборони також відбивали 20 атак на Лиманському напрямку, поблизу Дружелюбівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Новосадового та Торського.

Бої тривали також на Сіверському, Торецькому напрямках. На Краматорському Сили оборони зупинили п’ять спроб російських загарбників прорвати оборону біля Часового Яру, Калинівки та Іванівського.

Читайте також: Генштаб ЗСУ оновив дані про втрати Росії у війні проти України

«На Покровському напрямку наші захисники відбивали 32 атаки. Свої зусилля ворог зосередив у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Гродівки, Іванівки, Новогродівки, Михайлівки та Маринівки. На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Українська та Красногорівки. Загалом ворог 29 разів намагався прорвати оборону наших військ на цьому напрямку», – йдеться в зведенні.

Армія РФ також двічі атакувала українські позиції в напрямку Вугледара, один раз, безуспішно – поблизу Малих Щербаків на Оріхівському напрямку.

«На Придніпровському напрямку втрат позицій та територій не допущено. Українські воїни успішно відбили сім атак російських загарбників», – додає штаб.

На Волинському та Поліському напрямках командування не фіксує ознак формування наступальних угруповань Росії. Війська РФ зберігають військову присутність на кордоні з Чернігівською та Сумською областями.

Генштаб повідомив вранці 10 вересня, що вперше за кілька місяців лідером за кількістю атак за минулу добу став не Покровський напрямок: найбільше – 46 штурмів – відбулося на Курахівському напрямку, на Покровському – 41.

Форум

XS
SM
MD
LG