Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: Сили оборони відбили 27 спроб Росії наступати на Покровському напрямку за добу


Військовий 108-й окремого механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі» запускає бойовий дрон на позиції поблизу Покровська, 20 жовтня 2024 року
Військовий 108-й окремого механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі» запускає бойовий дрон на позиції поблизу Покровська, 20 жовтня 2024 року

На лінії фронту протягом попередньої доби відбулося 144 бойових зіткнення, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України вранці 28 жовтня.

Зокрема, російські війська здійснили чотири штурми в районі Вовчанська і 20 разів атакували на Куп’янському напрямку.

На Лиманському напряму армія РФ атакувала 16 разів, зосереджуючи основні зусилля біля Чернещини, Новомихайлівки, Макіївки, Тернів, Зарічного, Серебрянки та Григорівки. Також наступальні дії фіксували на Краматорському, Торецькому та Времівському напрямку.

Читайте також: Розстріл цивільних у Селидовому на Донеччині: прокуратура почала розслідування

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 27 наступальних дій агресора у бік населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Крутий Яр, Вишневе та Селидове. На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 37 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Новоселидівки, Новодмитрівки, Курахівки, Максимільянівки, Антонівки, Курахового та Катеринівки», – йдеться в зведенні.

Штаб додає, що російські війська активно задіювали штурмову і бомбардувальну авіацію на Оріхівському та Гуляйпільському напрямках.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували українські позиції тричі, «отримали жорстку відсіч та зазнали втрат».

Російська армія продовжує просуватися в Селидовому та навколо нього в рамках «інтенсивних наступальних операцій» на південний схід від Покровська, повідомив Інститут дослідження війни у звіті від 27 жовтня.

Форум

XS
SM
MD
LG