Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: зросла інтенсивність бойових дій на Сумському напрямку


«Ворог активно застосовує авіацію, вертольоти, важке озброєння. Однак успіху не має» (фото ілюстративне)
«Ворог активно застосовує авіацію, вертольоти, важке озброєння. Однак успіху не має» (фото ілюстративне)

Генеральний штаб Збройних сил України заявляє, що зросла інтенсивність бойових дій на Сумському напрямку.

«Ворог активно застосовує авіацію, вертольоти, важке озброєння. Однак успіху не має. Зазнає значних втрат. Українські воїни роблять усе можливе для захисту цивільного населення», – йдеться у вечірньому зведенні військових станом на 22:00.

Загалом від початку цієї доби, за даними Генштабу, на фронті відбулося 68 бойових зіткнень, найбільше на Покровському напрямку – 21.

«Російські загарбники завдали по території України ракетного удару, застосувавши одну ракету, 50 авіаударів, скинувши 55 КАБів. Крім цього, росіяни задіяли для ураження 674 дрони-камікадзе і здійснили 3682 обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах», – йдеться в повідомленні.

Раніше в Генштабі повідомляли, що російська авіація збільшила свою активність біля прикордонних районів Сумської області.

На тлі повідомлень про події у Курській області РФ дещо зменшилася кількість боїв на фронті. Вранці 7 серпня Генштаб повідомляв про 136 боєзіткнень за попередню добу (порівняно з 68 від початку доби 7 серпня).

Російські ЗМІ і влада заявили, що українські війська здійснили наступ на Суджанський район Курської області РФ 6 серпня. Українська влада атаку на Курську область Росії досі ніяк не коментувала.

За останніми підрахунками російського видання «Агентство», Україна зайняла до 350 квадратних кілометрів території Курської області. Офіційного підтвердження цих даних поки що немає немає.

У Курській області Росії 7 серпня оголосили надзвичайну ситуацію, повідомив виконувач обов’язків губернатора регіону Олексій Смирнов.

Форум

XS
SM
MD
LG