Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: найбільш напружена ситуація – на Покровському напрямку, половина атак РФ була біля Селидового


Загалом сили РФ атакували на десяти напрямках.
Загалом сили РФ атакували на десяти напрямках.

Минулої доби на фронті було майже 189 бойових зіткнень, найбільш напруженою ситуація залишається на Покровському напрямку, повідомляє у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, на Покровському напрямку українську захисники зупинили 43 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Новоторецьке, Новогродівка, Лисівка, Миролюбівка, Воздвиженка, Суха Балка, Миколаївка, Селідове та Михайлівка. Найбільша концентрація російських атак була поблизу Селидового – тут відбили понад 20 атак.

Читайте також: Російські війська сформували кліщі для Селидового: як діятимуть далі?

На Сіверському напрямку російська авіація завдала по Серебрянському лісництву понад 60 некерованими авіаційними ракетами, на Краматорському напрямку війська РФ атакували три рази у районі Часового Яру – їх зупинили, на Курахівському напрямку найактивніше сили РФ намагалися просунутися вперед біля населених пунктів Курахове та Георгіївка.

Загалом сили РФ атакували на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Покровському, Курахівському, Времівському та Оріхівському напрямках.

Читайте також: Війська РФ, ймовірно, загрожують Вугледару з трьох боків – розвідка Британії

За даними Інституту вивчення війни (ISW), сили РФ незначно просунулися в Торецьку та на Покровському напрямку.

Покровський напрямок на Донеччині залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останніх місяців фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Форум

XS
SM
MD
LG