Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: найгарячіша ділянка фронту – Покровський напрямок


Сили оборони вже відбили 11 атак противника, дев’ять боєзіткнень ще тривають
Сили оборони вже відбили 11 атак противника, дев’ять боєзіткнень ще тривають

Найгарячіша ділянка фронту – Покровський напрямок, де з початку доби сили РФ здійснили вже 20 спроб атакувати українських захисників в районах Воздвиженки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Птичого та Зеленого Поля. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Сили оборони вже відбили 11 атак противника, дев’ять боєзіткнень ще тривають.

Також непростою штаб називає ситуацію на Курахівському напрямку, де російські загарбники 15 разів атакували українські підрозділи, намагалися просунутися поблизу Костянтинівки, Георгіївки, Красногорівки та Карлівки. Бої тривають в п’яти локаціях.

На Торецькому напрямку було п’ять російських атак біля населених пунктів Неліпівка та Торецьк.

Читайте також: Російські військові увійшли до Торецька: закріпились на східній околиці

Загалом станом на 16:00 на фронті відбулося 79 боєзіткнень на дев’яти напрямках. Крім вказаних, на Харківському, Куп’янському, Времівському, Краматорському, Сіверському, Лиманському.

На інших напрямках на даний час противник активних дій не веде, проте задіює авіацію, обстрілює позиції українських військ та населені пункти з артилерійського озброєння та РСЗВ, додають у Генштабі.

Напередодні в ефірі Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк 19 серпня заявив, що, враховуючи терміни просування російської армії, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Форум

XS
SM
MD
LG