Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за день було 89 зіткнень, найбільше – на Покровському напрямку


Українські військові на Донеччині, 9 червня 2024 року
Українські військові на Донеччині, 9 червня 2024 року

На фронті протягом 17 червня кількість бойових зіткнень зросла до 89, найбільше боїв на цей час доби відбулося на Покровському напрямку, повідомив у зведенні станом на 19:00 Генштаб Збройних сил України.

«Наразі на Харківському напрямку триває три боєзіткнення у районі Вовчанська. Загалом сьогодні тут і біля Липців зафіксовано дев’ять ворожих атак… Напруженою залишається ситуація на Покровському напрямку. З початку доби тут нараховується уже 37 бойових зіткнень. Сили оборони України успішно відбили 22 штурмових дії російських загарбників. Ще 15 боїв тривають. Ситуація контрольована», – йдеться в повідомленні.

У Генштабі додали, що п’ять разів цієї доби російські загарбники намагалися атакувати українські позиції на Времівському напрямку, тривають бойові дії поблизу Старомайорського, Водяного і Урожайного.

Тим часом, президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 17 червня повідомив, що заслухав доповіді військових щодо фронту: передусім щодо Покровського й інших напрямків на Донеччині. «Також Харківщина. Вдається нашим силам поступово витісняти окупанта з Харківщини», – сказав він.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що основні зусилля противник продовжує зосереджувати на Покровському напрямку, де сконцентрована більшість його ударних бригад і полків.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 9 червня зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Форум

XS
SM
MD
LG