Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за добу було 186 бойових зіткнень


«Зуби дракона» біля Покровська. Донецька область, жовтень 2024 року
«Зуби дракона» біля Покровська. Донецька область, жовтень 2024 року

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 186 бойових зіткнень, повідомив у ранковому зведенні станом на ранок 13 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше боїв, за даними Генштабу, було на Курахівському напрямку, де Сили оборони відбили 47 атак. «Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах Ізмайлівки, Гірника, Курахівки, Желанного Другого, Цукуриного, Новодмитрівки, Новоселидівки, Георгіївки, Костянтинівки, Курахового, Зоряного, Дальнього й Антонівки», – йдеться в повідомленні.

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 36 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Миролюбівка, Лисівка, Крутий Яр, Селидове, Новотроїцьке, Мирноград і Михайлівка», – йдеться в повідомленні.

23 російські атаки було на Куп’янському напрямку, 19 – на Лиманському, 15 – на Торецькому.

Крім того, бої точилися на Сіверському, Краматорському, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках, зазначили у Генштабі.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням восьми ракет, а також 90 авіаударів, зокрема, скинув 158 КАБ. Крім цього, здійснив 4243 обстріли, з них 156 – із реактивних систем залпового вогню», – йдеться в повідомленні.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 9 жовтня дійшов висновку, що російське командування, ймовірно, вимагало прискорити темпи механізованих наступів в Україні, щоб досягти успіхів до того, як осінні дощі ускладнять рух техніки.

Головна мета – закріпитися у прифронтових населених пунктах, які можна використовувати як плацдарм для подальших операцій, наприклад, для захоплення Курахового чи Покровська, вважають аналітики.

Увечері 10 жовтня проєкт DeepState повідомив, що армія Росії захопила відразу три села дорогою до Мирнограду Донецької області – Миколаївку, Червоний Яр та Крутий Яр. Судячи з карти, агресорові залишилося близько кілометра до південно-східних околиць Мирнограда – міста-супутника Покровська.

Пізніше аналітики зазначили, що вже незабаром місто відчує тиск агресора і його спроби прорватися на південні околиці, а його успіхи часто пояснюються поганою якістю фортифікацій з боку ЗСУ.

Читайте також: Війська РФ підійшли до Мирнограда: одночасно вдарили у лівий фланг ЗСУ на Курщині

Форум

XS
SM
MD
LG