Доступність посилання

ТОП новини

На фронті відбулося понад 180 бойових зіткнень – Генштаб ЗСУ


Артилеристи 15-ї бригади Національної гвардії України ведуть вогонь з гаубиці М101А1 по російських військах на передовій поблизу Покровська, Донецька область, Україна, 5 вересня 2024 року
Артилеристи 15-ї бригади Національної гвардії України ведуть вогонь з гаубиці М101А1 по російських військах на передовій поблизу Покровська, Донецька область, Україна, 5 вересня 2024 року

Від початку доби відбулося 181 бойове зіткнення. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, також війська РФ активні на Курахівському напрямку, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу Збройних сил України 26 вересня.

«На Покровському напрямку, від початку цієї доби, точилося 39 боїв у районах населених пунктів Зелене Поле, Миколаївка, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка, Селидове, Маринівка та Красний Яр. Сили оборони відбили 34 наступальних дій, п’ять – ще продовжуються. Сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 278 окупантів, з них 116 – безповоротно», – кажуть у штабі.

За даними ЗСУ, на Курахівському напрямку російська армія 34 рази штурмувала поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Миколаївки, Парасковіївки, Костянтинівки та Катеринівки. Українські військові зупинили 27 атак, сім – ще тривають.

«На Куп’янському напрямку ворог проводив наступальні дії біля Синьківки, Глушківки, Лозової, Стельмахівки та Колісниківки. 19 боїв завершено, один – ще триває. На Лиманському напрямку російські загарбники штурмували позиції наших військ поблизу Греківки, Невського, Новосадового та Торського. На цей час усі 15 бойових зіткнень завершено», – вказано у дописі.

Загалом російські війська наступали на 11 напрямках.

У Генштабі зазначили, що на Времівському напрямку здійснено п’ять спроб витіснити підрозділи ЗСУ із займаних рубежів оборони біля Водяного, Катеринівки та Богоявленки. Про бої біля Вугледару не повідомляється.

26 вересня співзасновник Deep State, аналітик Руслан Микула в етері Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок), повідомив, що втрата міста Вугледар, де українські військові понад два роки стримували наступ сил РФ, є питанням кількох днів, можливо, тижнів.

Співзасновник Deep State називає високою загрозу оточення українських сил у Вугледарі, але команди на відхід із міста досі немає. Військовий журналіст Юрій Бутусов каже, що рішення про відхід з Вугледару можуть ухвалити безпосередньо командири, коли стане зрозуміло, що вести оборону вже неможливо.

Генштаб ЗСУ про напівоточення 72-ї бригади ЗСУ у Вугледарі не повідомляє. Командир батальйону безпілотних систем 72-ї ОМБр Андрій Назаренко 24 вересня розповідав, що бригада досі тримає позиції у Вугледарі.

Форум

XS
SM
MD
LG