Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: за добу відбулося понад 130 бойових зіткнень, третина ­­– на Покровському напрямку


Військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади готується до стрільби зі 155-мм гаубиці М-109 «Паладин» на позиціях поблизу міста Часів Яр Донецької області, Україна 20 липня 2024 року
Військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади готується до стрільби зі 155-мм гаубиці М-109 «Паладин» на позиціях поблизу міста Часів Яр Донецької області, Україна 20 липня 2024 року

Минулої доби по всьому фронту зафіксовано 133 бойових зіткнення. Третина з яких – на Покровському напрямку, йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України 6 серпня.

«На Покровському напрямку наші захисники відбили 41 ворожий штурм. Противник концентрував зусилля в районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки Донецької області», – кажуть у штабі.

За даними ЗСУ, активність війська РФ проявляли на Торецькому напрямку, де за підтримки авіації здійснили 26 атак неподалік населених пунктів Північне, Торецьк та Нью-Йорк. На Краматорському напрямку українські військові зупинили 13 спроб прорвати оборону в районах Часового Яру та Іванівського Донецької області.

«На Лиманському напрямку наші війська відбили десять атак окупантів неподалік Макіївка, Тернів, Невського та в Серебрянському лісі. На Сіверському напрямку Силами оборони також відбито 13 штурмових дій, поблизу Івано-Дар’ївки, Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки», – вказано у повідомленні.

На Харківському напрямку загалом відбулося п’ять бойових зіткнень в районах населених пунктів Вовчанськ та Тихе, а на Куп’янському напрямку противник сім разів атакував позиції українських підрозділів в районах Петропавлівки, Берестового та Стельмахівки, зазначено у зведенні.

Також, за даними штабу, війська РФ наступали на Курахівському, Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках.

Покровський напрямок протягом останніх місяців залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, що війська РФ після невдалого наступу на Харків зосередили найбільшу кількість техніки і особового складу на Покровському напрямку.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи. За його словами, сили РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

Форум

XS
SM
MD
LG