Доступність посилання

ТОП новини

На фронті відбулося 149 боєзіткнень, найактивніше війська РФ атакують на чотирьох напрямках – Генштаб


Українські військовослужбовці 26-ї артилерійської бригади ведуть вогонь із самохідної гаубиці AHS Krab біля лінії фронту в районі Часового Яру Донецької області 30 вересня 2024 року
Українські військовослужбовці 26-ї артилерійської бригади ведуть вогонь із самохідної гаубиці AHS Krab біля лінії фронту в районі Часового Яру Донецької області 30 вересня 2024 року

Протягом минулої доби відбулось 149 бойових зіткнень. Найбільше атак російських військ відбулося на Курахіаському, Покровському, Лиманському та Куп’янськом напрямках, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України 10 жовтня.

«Сили оборони продовжують стримувати ворога на Курахівському напрямку. В районах Гірника, Новоселидівки, Курахівки, Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Антонівки окупанти 31 раз намагалися прорвати українські оборонні рубежі», – кажуть віськові.

За даними штабу, 25 атак за минулу добу відбили ЗСУ на Покровському напрямку. Війська РФ намагалися просунутись неподалік Сухої Балки, Новоторецького, Миролюбівки, Крутого Яру, Променя, Лисівки та Сухого Яру. Основні ж зусилля зосереджували в районах Селидового, де відбулось 13 боєзіткнень.

«Кількість бойових зіткнень за добу на Куп’янському напрямку досягла сімнадцяти. Сили оборони відбивали атаки окупантів в районах Кучерівки, Петропавлівки, Степової Новоселівки, Вишневого, Новоосинового, Зеленого Гаю та Кругляківки. На Лиманському напрямку наші війська зупинили 18 атак противника. Основні зусилля загарбники концентрували в районах населених пунктів Греківка, Андріївка, Макіївка, Невське, Катеринівка та Торське», – вказано у зведенні.

Також війська РФ атакували на Харківському, Краматорському, Торецькому, Вереміївському і Придніпровському напрямках. Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у нещодавньому звіті заявили, що російські війська не мають достатньої живої сили і матеріальних засобів, щоб продовжувати інтенсивні наступальні дії нескінченно довго, і нинішній наступ на сході України, ймовірно, досягне кульмінації «в найближчі місяці, якщо не тижні».

Крім того, в ISW вважають, що російське військове командування, ймовірно, наказало військам проводити відносно високі темпи механізованих наступальних операцій в Україні, щоб досягти тактичних успіхів до того, як восени ґрунти після дощів обмежать маневреність механізованих підрозділів.

Форум

XS
SM
MD
LG