Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: за минулу добу на фронті було понад 140 боєзіткнень, найбільше – на Покровському напрямку


За даними штабу, на Покровському напрямку українські захисники відбили 42 штурми
За даними штабу, на Покровському напрямку українські захисники відбили 42 штурми

Протягом минулої доби на фронті відбулося 142 бойових зіткнення, найбільше – на Покровському напрямку, повідомляє у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, на Покровському напрямку українські захисники відбили 42 штурмові дії в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Прогрес, Новоселівка Перша та Сокіл Донецької області.

Також на Курахівському та Времівському напрямках було 17 та 12 штурмів відповідно. Сили оборони продовжують стримувати противника в районах населених пунктів Невельське, Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, Водяне, Макарівка.

На Харківському та Лиманському напрямках українські війська відбили по 16 російських атак.

У Генштабі також інформують, що противник намагався наступати неподалік Чарівного Запорізької області.

Читайте також: Замкнуте коло НАТО: як хибні висновки затягують війну

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті, оприлюдненому в ніч на 28 червня, заявив, що російські війська зберігають темп своїх наступальних операцій на Торецькому напрямку з моменту активізації в цьому районі 18 червня і, ймовірно, мають на меті послабити український виступ у цьому районі.

Аналітики зауважили, що більш глибокий український виступ у районі Торецька на Донеччині зробить російські війська більш вразливими для українських контратак на південному фронті в напрямку Часового Яру і північному фронті – біля Авдіївського виступу.

Форум

XS
SM
MD
LG