Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: на фронті сьогодні було понад 100 боєзіткнень, тривають бої за Новоолександрівку


Сьогодні противник концентрував свої зусилля на Курахівському та Покровському напрямках.
Сьогодні противник концентрував свої зусилля на Курахівському та Покровському напрямках.

З початку доби на фронті відбулося 116 бойових зіткнень, сили РФ, серед іншого, завдали 47 авіаударів, застосувавши 70 керованих авіабомб (КАБів), повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Сьогодні противник концентрував свої зусилля на Курахівському та Покровському напрямках. На останньому тривають бої за населений пункт Новоолександрівка.

«Російські загарбники цієї доби здійснили 46 спроб витіснити наших захисників із займаних позицій. Більше половини атак ворог провів з району Очеретиного. Ситуація напружена. Тривають бої за населений пункт Новоолександрівка. Наші війська здійснюють заходи щодо стабілізації обстановки та недопущення просування росіян вглиб української території», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на Куп’янському напрямку тривають два бойових зіткнення в районах Піщаного та Стельмахівки.

Читайте також: Від початку червня російські війська застосували понад 2400 КАБів по Україні – Зеленський

Проєкт DeepState сьогодні, 23 червня, повідомив, що сили РФ окупували Новоолександрівку – намагаються закріпитися на західних околицях села. DeepState зауважує, що до траси Покровськ-Костянтинівка з населених пунктів залишається лише Воздвиженка.

Раніше цього тижня британська розвідка припускала, що війська РФ, ймовірно, взяли під контроль село Новоолександрівка Донецької області, яке розташоване приблизно за 20 кілометрів на північ від Авдіївки. У розвідці Британії звертали увагу на те, що, взявши під контроль Новоолександрівку, сили РФ зможуть впритул наблизитися до дороги Т-05-04 – однієї з головних шляхів постачання українських сил.

Форум

XS
SM
MD
LG