Доступність посилання

ТОП новини

У Генштабі заявили про «успіх в наступальній операції» на Бердянському напрямку


Український танк поблизу Бахмуту на Донеччині, 12 травня 2023 року (фото ілюстративне)
Український танк поблизу Бахмуту на Донеччині, 12 травня 2023 року (фото ілюстративне)

Українські військові досягають успіху в наступальній операції на Бердянському напрямку, заявив представник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, якого цитує Military Media Center.

За його словами, у ході ведення наступальної операції війська ударного угруповання Сил оборони України протягом минулої доби на Бердянському напрямку просунулися від 500 метрів до одного кілометра, а площа території взятої під контроль склала до трьох квадратних кілометрів.

Напередодні ввечері у Міністерстві оборони повідомили, що станом на 12 червня українські військові звільнили сім населених пунктів.

«За минулий тиждень в ході ведення наступальної операції у Донецькому та Таврійському операційних районах: звільнено 7 населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне», – написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр у телеграмі.

За її словами, просування військ наступального угруповання склало 6,5 км, вони взяли під контроль 90 квадратних кілометрів.

Читайте також – Блінкен про наступ України: Путін нарешті зосередиться на переговорах про припинення війни

На початку червня з’явилися повідомлення про перехід українських військ у наступ. Українська сторона офіційно не повідомляла про перехід у наступ. У Міноборони України раніше зазначали, що про контрнаступ не оголошуватимуть публічно.

Президент України Володимир Зеленський 10 червня прокоментував повідомлення про наступ. «В Україні ведуться певні оборонні та контрнаступальні дії, на якій стадії – я не говоритиму детально», – сказав він.

Офіційно в Міноборони підтвердили звільнення військовими низки населених пунктів на Донеччині.

XS
SM
MD
LG