Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті минулої доби було 149 зіткнень, від початку цієї – вже 47


Українські військові на Донеччині, 12 червня 2024 року
Українські військові на Донеччині, 12 червня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті відбулося 149 бойових зіткнень, від початку цієї – вже 47, повідомив у зведенні станом на 11:00 український Генштаб.

За повідомленням, на Харківському напрямку загарбники активних дій не проводили, а на Куп’янському напрямку від початку доби відбулося вже три бойові зіткнення в районах Степової, Новоселівки, Піщаного і Стельмахівки. Одне боєзіткнення триває.

«На Лиманському напрямку наші захисники відбивають три атаки окупантів поблизу Греківки і Невського. Ситуація контрольована. На Сіверському напрямку за сьогодні ворог вже сім разів намагався атакувати наші позиції поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки і Роздолівки. П’ять боєзіткнень тривають. Від початку доби агресор здійснив три спроби наблизитися до наших позицій поблизу Часового Яру та Кліщіївки. Бої тривають, ситуація контрольована», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Буханкоцид» – це просто one love». Як ЗСУ стримують російські штурми біля Часового Яру

На Торецькому напрямку, за даними Генштабу, війська РФ намагаються прориватися в районі Торецька, де триває атака.

«На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування російських військ у глибину нашої території. Від початку доби вже відбулось 21 бойове зіткнення неподалік Новоолександрівки, Воздвиженки, Сокола та Новоселівки Першої. Шість спроб ворога покращити власне становище вже зазнали невдачі, 15 – тривають», – кажуть у командуванні.

За повідомленням, на Курахівському напрямку Сили оборони відбивають дві атаки в районі Парасковіївки, а на Новопавлівському напрямку бої тривають у районах Водяного й Урожайного.

Читайте також: Проти танків і живої сили: як будують фортифікації під час війни та хто перевіряє куди ідуть гроші

«На Оріхівському напрямку російський агресор двічі намагався вибити наших захисників з позицій в районі Малої Токмачки. Одну атаку успішно відбито, іще один бій триває», – зазначили у Генштабі.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 червня заявив, що основні зусилля противник продовжує зосереджувати на Покровському напрямку, де сконцентрована більшість його ударних бригад і полків. За його словами, на Куп’янському, Покровському, Курахівському, Времівському оперативних напрямках проводять активні наступальні дії різної інтенсивності.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 9 червня зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Форум

XS
SM
MD
LG