Доступність посилання

ТОП новини

Генсек НАТО про «план перемоги» Зеленського: «є багато моментів, в яких треба розібратися»


Генсек НАТО припускає, що на певні аспекти плану будуть різні погляди.
Генсек НАТО припускає, що на певні аспекти плану будуть різні погляди.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте, коментуючи «план перемоги», представлений українським президентом Володимиром Зеленським, сказав, що не може наразі висловити повну підтримку, але план детально вивчатимуть.

«Нам потрібно буде заглибитись, зрозуміти, що в ньому. Це відбуватиметься також за зачиненими дверима з союзниками. Я не буду коментувати кожен елемент у плані. Але це також сильний сигнал від Зеленського та його команди – вони розробили цей план, висунули його. Це не означає, що я можу сказати зараз, що я підтримую увесь план. Це було б дещо складно, бо там є багато моментів, в яких треба розібратися», – cказав він.

Генсек НАТО припускає, що на певні аспекти плану будуть різні погляди.

«Але це не означає, що ми не стоїмо твердо за Україну, щоб не дати можливість Путіну досягти мети», – додав Рютте.

Читайте також: «Переговори з позиції сили». Генсекретар НАТО пояснив, які цілі в союзників у підтримці України

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. За словами президента, першим пунктом є запрошення України до НАТО.

Зеленський назвав метою України «змінити обставини так, щоб Росія була примушена до миру». На думку президента, якщо почати роботу за запропонованим планом, може «вдатися завершити війну не пізніше ніж наступного року».

Форум

XS
SM
MD
LG