Доступність посилання

ТОП новини

Японська розвідка повідомила про загибель понад 20 російських генералів в Україні – ЗМІ


Масова загибель високопоставлених офіцерів є незвичайною для Заходу і може вказувати на слабкість російської армії, йдеться у публікації
Масова загибель високопоставлених офіцерів є незвичайною для Заходу і може вказувати на слабкість російської армії, йдеться у публікації

Понад 20 російських генералів загинули під час бойових дій в Україні з лютого минулого року, повідомила газета «Ніккей» із посиланням на дані японської розвідки, отримані у співпраці з розвідувальними службами США і Європи.

Масова загибель високопоставлених офіцерів є незвичайною для Заходу і може вказувати на слабкість російської армії, йдеться у публікації. Список втрат у матеріалі не наводиться, імена загиблих не названі.

У відкритих джерелах з’являлася інформація про загибель чотирьох російських генералів – випливає з моніторингу російського видання «Медіазона». Один із них, 63-річний генерал-майор Конамат Боташев, на момент загибелі офіційно перебував у відставці і, ймовірно, служив в авіації ПВК «Вагнер».

Раніше військові експерти зазначали, що відносно висока частка загибелі старших офіцерів у російській армії пов’язана з тим, що їм доводиться вручну керувати бойовими діями на полі бою. Це, з одного боку, може пояснюватися низькою організацією командування, з іншого – системою російської армії з відносно високою кількістю старших офіцерів.

«Ніккей» зазначає, що загибель генералів може пояснюватися також перевагою України в радіотехнічній розвідці і створеною мережею інформаторів на контрольованих російською армією територіях України.

Представник японської розвідки повідомив газеті, що неспроможність російської армії, яка демонструється загибеллю генералів, може турбувати Китай, і Пекін міг почати надавати приховану військову допомогу Москві. Про що саме йдеться – у матеріалі не уточнено.

Росія про свої втрати у війні останнім часом не повідомляє.

XS
SM
MD
LG