Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про припинення вогню в Газі призупинені, відновлення заплановане на наступний тиждень


Люди шукають предмети, які можна врятувати, серед уламків будівлі, зруйнованої під час ізраїльського бомбардування в районі Шейх Радван міста Газа 11 серпня 2024 року
Люди шукають предмети, які можна врятувати, серед уламків будівлі, зруйнованої під час ізраїльського бомбардування в районі Шейх Радван міста Газа 11 серпня 2024 року

Переговори про припинення вогню в Газі призупинені до наступного тижня, оскільки учасники переговорів намагаються досягти домовленості про припинення бойових дій між Ізраїлем і «Хамасом», який США і ЄС визнали терористичною організацією, і про звільнення заручників, що залишилися, повідомили 16 серпня посередники.

Сполучені Штати, Катар і Єгипет заявили, що Вашингтон представив нову пропозицію, яка ґрунтується на пунктах попередніх домовленостей, усуваючи розбіжності між сторонами таким чином, щоб уможливити швидку реалізацію угоди.

«Зараз визначено шлях до досягнення цього результату: порятунку життів, надання допомоги населенню Гази та зниження регіональної напруженості», – йдеться в заяві.

Читайте також: Ризики великої війни на Близькому Сході зростають після вбивства лідера «Хамасу»

Зазначається, що найближчими днями робочі групи продовжать технічну роботу над деталями імплементації, включаючи домовленості щодо виконання широких гуманітарних положень угоди, а також особливостей щодо заручників і затриманих.

Як пише Reuters, ізраїльський чиновник повідомив, що його делегація повертається додому з Дохи, Катар, і що прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, як очікується, зустрінеться з держсекретарем США Ентоні Блінкеном 19 серпня.

Ізраїль і «Хамас» обдумували пропозицію щодо припинення вогню, підтриману міжнародним співтовариством, більше ніж два місяці. За цей час непрямі переговори не просунулися по суті, а розбіжності залишаються.

Форум

XS
SM
MD
LG