Доступність посилання

ТОП новини

США: Гарріс випереджає Трампа на два відсотки, показало перше опитування


Віцепрезидентка США Камала Гарріс зустрічається у Вільмінґтоні (штат Делавер) зі своїми прихильниками, 22 липня 2024
Віцепрезидентка США Камала Гарріс зустрічається у Вільмінґтоні (штат Делавер) зі своїми прихильниками, 22 липня 2024

Віцепрезидентка США Камала Гарріс випереджає кандидата на президентську посаду від Республіканської партії Дональда Трампа на 2% – випливає з опитування Reuters/Ipsos.

Згідно з дослідженням, Гарріс підтримують 44% респондентів, Трампа – 42%, різниця перебуває в межах 3-відсоткової статистичної похибки.

Опитування провели 22-23 липня, після з’їзду Республіканської партії, де Трампа офіційно номінували як кандидата на листопадові вибори президента, і після оголошення президента Джо Байдена про вихід з перегонів і підтримку кандидатури Гарріс.

Близько 56% учасників опитування погодилися із твердженням, що 59-річна Камала Гарріс «має гострий розум і здатна справлятися з труднощами». Таку думку про 78-річного Дональда Трампа розділили 49% опитаних.

91% опитаних виборців-демократів висловили позитивне ставлення до Гарріс. Три чверті учасників опитування погодилися, що демократи мають підтримати її кандидатуру, а одна чверть вважає, що боротися за висування мають кілька кандидатів.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс 22 липня, вже на наступний день після відмови чинного президента Джо Байдена від боротьби за другий термін на посаді, здобула необхідну для номінації підтримку більшості делегатів з’їзду Демократичної партії.

За останніми підрахунками агентства Associated Press, за Гарріс готові голосувати близько 2700 делегатів з’їзду. Для номінації в президенти потрібні 1976 голосів делегатів. Голосування відбудеться з 1 до 7 серпня.

Відмова президента Байдена від участі у виборах відкрила формальну можливість боротьби за номінацію у президенти. Проте вже в перші години після заяви чинного президента про підтримку кандидатури Камали Гарріс за її кандидатуру висловилися багато провідних політиків-демократів. До виборчого фонду Гарріс надійшло понад 80 мільйонів доларів пожертв від 888 тисяч донорів.

Дональд Трамп у соціальних мережах обурився, що рішення Байдена про відмову від участі у виборах назвали «героїчним вчинком» і назвав кандидатуру Гарріс «провальною».

Форум

XS
SM
MD
LG