Доступність посилання

ТОП новини

Вибори президента США: Гарріс відреагувала на рішення Байдена


Камала Гарріс заявила, що для неї це велика честь отримати підтримку президента, і вона має намір «заслужити і виграти цю номінацію».
Камала Гарріс заявила, що для неї це велика честь отримати підтримку президента, і вона має намір «заслужити і виграти цю номінацію».

Віцепрезидентка США Камала Гарріс відреагувала на рішення президента Джо Байдена не балотуватися на другий термін, назвавши його «безкорисливим і патріотичним вчинком».

«Цим безкорисливим і патріотичним вчинком президент Байден робить те, що він робив протягом усього свого життя: ставить американський народ і нашу країну понад усе», – сказала вона у своїй заяві.

Гарріс заявила, що для неї це велика честь отримати підтримку президента, і вона має намір «заслужити і виграти цю номінацію».

Вона додала, що зробить все, що в її силах «для перемоги над Дональдом Трампом».

Після оголошення про припинення участі в президентських перегонах Джо Байден підтримав чинну віцепрезидентку Камалу Гарріс як кандидатку від Демократичної партії на виборах президента США.

Однопартійці Байдена закликали його піти у відставку після того, як він невдало виступив дебатах проти кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа 27 червня. Байден виглядав кволим і розгубленим, що викликало питання про його фізичний і психічний стан.

Читайте також: Що станеться якщо Трамп чи Байден вийдуть із президентських перегонів у США?

Байден тижнями опирався закликам відмовитися від номінації, стверджуючи, що він має найкращі шанси перемогти 78-річного Трампа. Байден переміг Трампа у 2020 році з невеликим відривом, випередивши його у ключових штатах, що вагалися, – Пенсильванії, Вісконсині та Мічигані. Однак зараз він відстає від Трампа зі значним відривом у деяких з цих штатів, згідно з опитуваннями громадської думки.

Якщо її оберуть кандидатом від Демократичної партії, Гарріс, 59-річна колишня прокурор і сенатор від Каліфорнії, стане першою чорношкірою жінкою, яка очолить виборчий список однієї з найбільших партій в історії країни.

Форум

XS
SM
MD
LG