Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики «Хамасу» звільнили двох ізраїльських заручниць із другим громадянством США


Judith and Nataly Raahan
Judith and Nataly Raahan

Радикальне угруповання «Хамас» заявило про звільнення двох заручниць, яких утримувало в Секторі Гази після нападу на Ізраїль 7 жовтня. Це мати і дочка Юдіт та Наталі Раанан, 59 та 18 років відповідно. Обидві вони, окрім ізраїльського громадянства, мають також і американське. Повідомляється, що посередником у переговорах про їхнє звільнення виступав Катар.

Офіс премʼєр-міністра Ізраїлю офіційно підтвердив звільнення матері і дочки Раанан. Ізраїльські ЗМІ повідомляють, що їх передали владі Єгипту через кордон зі Смугою Гази.

Премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що заручниць везуть на військову базу в центральній частині Ізраїлю, де вони зможуть воззʼєднатися з родиною. Мати і дочка на початку місяця приїхали на сімейну урочистість до кібуцу Нахаль Оз на півдні Ізраїлю, де 7 жовтня їх викрали бойовики «Хамасу».

Також стверджується, що жінок звільнили «з гуманітарних причин» без жодних умов.

За останніми даними, «Хамас» захопив у заручники понад 200 людей, серед них понад 20 дітей, наймолодшому з яких 9 місяців. Жертвами атак бойовиків в Ізраїлі з 7 жовтня стали понад 1400 людей.

У Смузі Гази, за даними підконтрольного «Хамасу» міністерства охорони здоровʼя, понад 4 тисячі загиблих з 7 жовтня під час збройного протистояння. Незалежно перевірити дані бойовиків можливості немає.

Форум

XS
SM
MD
LG