Доступність посилання

ТОП новини

У Москві 72-річного американця засудили за участь в українській теробороні в Ізюмі на Харківщині


Московський міський суд, фото ілюстративне
Московський міський суд, фото ілюстративне

Московський міський суд засудив до 6 років і 10 місяців колонії загального режиму 72-річного громадянина США Стівена Хаббарда, визнавши його винним в участі в бойових діях у лавах ЗСУ як найманця, повідомляє «Медіазона».

У термін покарання зарахують час перебування Хаббарда під вартою із розрахунку один день у СІЗО за півтора дня в колонії. За рішенням суду вилучені в американця 142 тисячі 300 гривень стануть доходом РФ.

Кримінальну справу Стівена Хаббарда розглянули за два засідання в закритому режимі. Прокуратура вимагала призначити громадянинові США сім років колонії суворого режиму. Як стверджувалося, Хаббард визнав свою провину.

За версією слідства, Хаббард із 2014 року жив в Україні. У лютому 2022 року він вступив до лав територіальної оборони міста Ізюм Харківської області, отримуючи як платню близько однієї тисячі доларів. Через місяць він потрапив до російського полону.

Сестра Хаббарда Патриція Фокс у розмові з Reuters раніше розповіла, що її брат працював викладачем англійської мови в різних країнах, у тому числі в Японії, на Кіпрі та в Україні. Вона засумнівалася, що Хаббард міг визнати провину у суді. Фокс охарактеризувала свого брата як «невійськового» і «швидше за пацифіста», який ніколи не володів зброєю і мав проросійські погляди.

Представники посольства США в Москві заявили «Інтерфаксу», що перебувають у процесі отримання консульського доступу до засудженого американця. Адвокат Хаббарда повідомив, що оскаржуватиме вирок.

Форум

XS
SM
MD
LG