Доступність посилання

ТОП новини

ГУР: українські війська завдали удару по наметовому містечку і техніці Росії біля Запорізької АЕС


«Українські військові ювелірно відпрацювали по позиціях російських окупантів біля Запорізької АЕС» (фото архівне)
«Українські військові ювелірно відпрацювали по позиціях російських окупантів біля Запорізької АЕС» (фото архівне)

Українські військові завдали удару по наметовому містечку і техніці Росії біля окупованої Запорізької АЕС, повідомило 22 липня Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Українські військові ювелірно відпрацювали по позиціях російських окупантів біля Запорізької АЕС. Використовуючи дрон-камікадзе було завдано удару по наметовому містечку і техніці ворога, зокрема в авто з зенітними установками та БМ-21 «Град». За наявними даними в результаті атаки було знищено 3 рашисти, 12 травмовані. Наметове містечко знищене пожежею, яку довго не могли загасити», – йдеться в повідомленні ГУР у фейсбуці.

Із 4 березня Запорізька АЕС захоплена російськими військами. Також під окупацією перебуває і місто-супутник ЗАЕС – Енергодар. Енергетики неодноразово заявляли, що війська РФ перетворюють Запорізьку АЕС на військову базу та використовують її як щит.

21 липня держпідприємство НАЕК «Енергоатом» повідомило, що російські військові розвмістили у машинному залі 1-го енергоблоку Запорізької АЕС щонайменше 14 одиниць важкої воєнної техніки з боєкомплектом, зброю та вибухівку.

«Весь арсенал ввезеної важкої техніки з усім боєкомплектом розташований зараз зовсім поряд із обладнанням, що забезпечує роботу турбогенератора», – йдеться в повідомленні.

За даними «Енергоатома», зокрема, військовий арсенал розташований у безпосередній близькості до головного маслобака, в якому є легкозаймиста олія, що охолоджує парову турбіну. Там також міститься вибухонебезпечний водень, який використовують для охолодження генератора.

XS
SM
MD
LG