Доступність посилання

ТОП новини

Число загиблих у Грозі сягнуло 53 і може зрости ще – поліція


Рятувальники на місці удару по селу Гроза, 6 жовтня 2023 року
Рятувальники на місці удару по селу Гроза, 6 жовтня 2023 року

Кількість загиблих унаслідок російського ракетного удару по селу Гроза Купʼянського району Харківської області сягнула 53, однак ці дані не остаточні, бо ДНК-експертизи тривають, і пʼятеро людей досі вважаються зниклими безвісти. Про це, як повідомляє «Суспільне», 10 жовтня повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

«Ми ідентифікували станом на зараз 53 людини, які загинули. Тому можна заявити, що на сьогодні у нас збільшилася кількість загиблих. А враховуючи ще неідентифіковані частини тіла та заяви про безвісти зниклих – остаточна кількість може збільшитися», – сказав Болвінов.

Слідчий відзначив, що загалом поліція отримала 22 заяви про зниклих безвісти.

«Усі заяви були відпрацьовані. Чотири заяви не підтвердилися, бо ми знайшли людей. 13 ми ідентифікували серед трупів. Пʼятеро нині зниклі безвісти», – додав Болвінов.

5 жовтня російські військові завдали удару по селу Гроза Купʼянського району Харківської області. Ракета, за деякими даними – «Іскандер», влучила по продуктовому магазину та кафе, де в цей момент відбувалися поминки по місцевому жителю, який служив у лавах ЗСУ. Унаслідок удару загинули 53 людини, ще пʼятеро вважаються зниклими безвісти. Серед загиблих – син та вдова військового. Загалом у селі Гроза проживало 330 людей.

Влада України звинуватила Росію в цілеспрямованому теракті проти мирного населення.

Форум

XS
SM
MD
LG