Доступність посилання

ТОП новини

Лідери G7 зобов’язуються прискорити перехід від викопного палива – проєкт заяви


Серед інших зобов’язань щодо кліматичної політики в проєкті – обіцянка «поступово відмовитися від існуючої вугільної енергетики».
Серед інших зобов’язань щодо кліматичної політики в проєкті – обіцянка «поступово відмовитися від існуючої вугільної енергетики».

Лідери країн «Групи семи» (G7) зобов’язуються прискорити відмову від викопного палива протягом цього десятиліття, згідно з проєктом заяви, яка буде оприлюднена наприкінці саміту, що триває в Італії.

«Ми будемо відмовлятися від викопного палива в енергетичних системах справедливо, впорядковано і рівноправно, прискорюючи дії в цьому критично важливому десятилітті, щоб досягти нульового рівня викидів до 2050 року відповідно до найкращих наявних наукових даних», – йдеться в проєкті, з яким ознайомилося агентство Reuters.

Серед інших зобов’язань щодо кліматичної політики в проєкті – обіцянка «поступово відмовитися від існуючої вугільної енергетики в наших енергетичних системах протягом першої половини 2030-х років».

13 червня розпочався 50-й саміт країн «Групи семи» (G7) в італійському місті Борго Егнація на півдні Апулії. У рамках зустрічі відбудеться шість робочих засідань з низки питань – Африка, зміна клімату і розвиток; поточна ситуація на Близькому Сході; російська агресія проти України; міграція; економічна безпека; штучний інтелект та енергетика.

У грудні минулого року учасники кліматичного саміту ООН у Дубаї з майже 200 країн домовилися про перехід від викопного на інший вид палива. Угода спрямована проти основних факторів викидів парникових газів, які спричиняють потепління планети. Угода також передбачає потроєння потужностей відновлюваних джерел енергії до 2050 року.

Форум

XS
SM
MD
LG