Доступність посилання

ТОП новини

Російська ФСБ повідомила про затримання 39 «проукраїнських радикалів»


Листування з «українськими кураторами» велося через месенджер Discord, кажуть у ФСБ.
Листування з «українськими кураторами» велося через месенджер Discord, кажуть у ФСБ.

Російська Федеральна служба безпеки повідомила про затримання 39 «проукраїнських радикалів», які нібито схиляли російських підлітків до «насильства щодо представників влади, однокласників і вчителів».

Вік затриманих – від 14 до 35 років. Оперативні заходи відбулися в 78 регіонах Росії.

«З них наразі встановлено причетність девʼяти неповнолітніх осіб до підготовки збройних нападів в освітніх і релігійних установах, а також у місцях із масовим перебуванням громадян. Вилучено вогнепальну та холодну зброю, боєприпаси, компоненти для виготовлення саморобних вибухових і запалювальних пристроїв, символіку та пропагандистські матеріали терористичних організацій», – заявляють у російському відомтсві.

Листування з «українськими кураторами» велося через месенджер Discord, кажуть у ФСБ.

Discord – це месенджер у якому спілкуються любителі комп'ютерних ігор. Наприкінці вересня зʼявилася інформація про те, що Роскомнадзор планує заблокувати месенджер у Росії після того, як відомство винесло п'ять рішень про порушення Discord російського законодавства.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у російських містах ФСБ регулярно затримує українських громадян і етнічних українців, звинувачуючи їх у диверсіях чи допомозі Києву.

Наприклад, у квітні цього року в Москві засудили до 25 років громадянина України, якого звинуватили у диверсії на залізниці. При цьому до суду не пустили адвоката за згодою і захищав його призначений державою представник.

Також у Росії регулярно судять за шпигунство українців, вивезених з окупованих територій. Так на початку серпня в Петербурзі засудили жителя Запорізької області, який також допомагав українській армії боротися з Росією.

Форум

XS
SM
MD
LG