Доступність посилання

ТОП новини

На Покровському напрямку було понад 30 штурмів – у ЗСУ заявили про «високу ціну» РФ за спроби просунутись


На цьому напрямку було 30 штурмів, майже половина з них продовжуються біля населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Новоселівка Перша і Яснобродівка.
На цьому напрямку було 30 штурмів, майже половина з них продовжуються біля населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Новоселівка Перша і Яснобродівка.

Від початку доби на фронті відбулося 107 бойових зіткнень, найбільш інтенсивно, як і в попередні дні, сили РФ атакують на Покровському напрямку, повідомляє у телеграмі Генеральний штаб ЗСУ.

Тут від початку доби було 30 штурмів, майже половина з них продовжуються біля населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Новоселівка Перша і Яснобродівка.

«Окупанти за спроби просуватися на Покровському напрямку платять високу ціну. Втрати противника з початку доби тут становлять 187 осіб вбитими та пораненими. Знищено три танки, гармату, дві бронемашини, 14 одиниць автомобільної техніки та два мотоцикли. Серед пошкодженої техніки ворога – САУ 2С1, дві бойових броньованих машини та вісім автомобілів», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, сили РФ 11 разів намагалися явклинитися в українські оборонні рубежі біля населених пунктів Північне, Залізне, Торецьк та Нью-Йорк на Торецькому напрямку, а на Курахівському напрямку – 14 разів просунутися біля Нетайлового, Костянтинівки, Красногорівки та Парасковіївки, триває три боєзіткнення поблизу Красногорівки.

Загалом на фронті зараз продовжуються понад 30 боєзіткнень.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 22 липня заявив, що російські війська, попри втрати, продовжують наступати в напрямку Покровська на Донеччині.

18 липня головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що перебіг війни Росії проти України стає дедалі складніше прогнозувати, але, за його словами, зрозуміло, що чимало залежатиме від того, хто зможе швидше накопичувати ресурси і використовувати їх, поки має вікно можливостей.

Форум

XS
SM
MD
LG